Mijn moeder deed vroeger ook vaker mee aan Hago Limburgs Mooiste. Ze maakte dan dit recept om mee te nemen voor zichzelf en haar man. Ze zegt nog steeds dat dit de ideale snack is voor Hago Limburgs Mooiste. En je weet wat ze (moeders) zeggen: die hebben altijd gelijk!
Wat heb je nodig?
- 4 bananen
- 65g appelmoes
- 1 theelepel vanille extract
- 125g honing
- 135g (Amerikaanse) pindakaas
- 2 eetlepels amandelmelk
- 1 ei
- 230g bloem
- 1 zakje bak soda (5g)
- (eventueel noten, zaden, cranberries enz.)
- Een cakevorm
- Pannenlikker
- Garde
- Mengkom
- Bakspray
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht)
- Prak de bananen in een kom met een vork totdat ze bijna helemaal zacht zijn.
- Voeg de appelmoes, honing en het ei toe en meng het door elkaar.
- Voeg vervolgens de amandelmelk en de vanille toe en meng het door elkaar.
- Zeef de bloem en de baksoda door het mengsel en meng tot een glad beslag.
- Spray de bakvorm een beetje in en giet vervolgens het mengsel erin.
- Zet de cake in het midden van de oven voor 50 minuten.
- Als de cake klaar is, haal hem dan uit de vorm en laat hem ondersteboven voor ongeveer 15 minuten afkoelen (warm is hij trouwens ook heel lekker J)
- Et voila! Een ideaal gezond (en superlekker) tussendoortje.
- Bewaar in een luchtdichte doos en op kamertemperatuur.