Wij zijn blij dat wij weer een evenement mogen organiseren, maar dat moet in deze tijd wel op een verantwoorde manier. En een verantwoord evenement houd je samen! Wij vragen jou als deelnemer je aan de gestelde richtlijnen van het RIVM te houden, zodat wij samen weer prachtige toertochten kunnen organiseren.

De richtlijnen voor het verantwoord sporten zijn opgesteld in samenwerking met NOC-NSF, NTFU, KNWU en het RIVM.

In grote lijnen zijn die als volgt:

 • blijf thuis bij klachten als verkoudheid, koorts, hoesten, kortademigheid of als je in de afgelopen 14 dagen contact hebt gehad met een COVID 19 positief persoon.
 • houd 1,5 meter afstand!
 • Desinfecteer en was je handen
 • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Vermijdt drukte
 • volg ten alle tijden de instructies van onze medewerkers op

Start – en finishlocatie (evenemententerrein)

 • Toegang evenemententerrein; Iedere deelnemer komt via de ingang aan de Lingsforterweg (tegenover de parkeerplaats van de Kasteeltuinen) het evenemententerrein op. Hier zal de gezondheidscheck plaats vinden en zal een vrijwilliger je handen desinfecteren.
 • Rij vorming; Zorg onderling te allen tijde voor 1,5 meter afstand.
 • Routing op het evenemententerrein; Op het evenemententerrein zijn eenrichtingslooproutes uitgezet. Houd je aan deze looprichtingen. Ook al betekent dit dat je om moet lopen om ergens op het terrein te komen!
 • Desinfectie; Op meerdere locaties op het evenemententerrein kunnen handen gedesinfecteerd worden.
 • Toiletten; Deelnemers kunnen zowel van de toiletten van de Kasteeltuinen alsmede van de mobiele toiletten gebruik maken. Ook hier geldt, houd 1,5 meter afstand van elkaar. De toiletten worden geregeld schoongemaakt en er zal desinfectie zeep staan

Start

Heb je je startdocumenten thuis ontvangen, speld het rugnummer  op je shirt en bevestig het stuurbordje voordat je het evenemententerrein op komt. Kom niet eerder dan 15 minuten voor de eerst mogelijke starttijd van je route naar het evenemententerrein. Via de ingang aan de Lingsforterweg (zie Toegang evenemententerrein) ga je direct naar de startstraat op het evenemententerrein.

Heb je ervoor gekozen om je startdocumenten op het evenemententerrein af te halen, loop dan na het betreden van het terrein (zie Toegang evenemententerrein) direct naar het Inschrijfbureau. Je startdocumenten staan klaar op achternaam. Sluit daan in de juiste rij. Houd rekening met de onderlinge 1,5 meter afstand. Na het in ontvangst nemen van je startdocument zoek je een rustige locatie op het evenemententerrein om je rugnummer op te spelden en je stuurbordje te bevestigen. Hierna vervolg je je weg naar de startstraat op het evenemententerrein.

Afhaalschema startdocumenten

Om wachtrijen te voorkomen, vragen we je om zoveel mogelijk tussen onder genoemde tijdstippen je startdocumenten af te halen bij het Inschrijfbureau op het evenemententerrein.

Race 100 Race 150 Race 200 MTB 50 MTB 85 MTB 110 Gravel 80 Gravel 110
9:45-11:15 8:15-9:45 7:45-8:45 9:45-11:15 8:15-9:45 7:45-8:45 8:15-9:45 7:45-8:45

Starttijden

De start is vanaf het evenemententerrein. Vertrek tussen onderstaande tijden, zodat je niet bij een gesloten servicepost komt, de verkeersregelaars daar waar nodig op locatie staan, de fotograaf klaar is voor de actiefoto’s en de spreiding van de deelnemers op de routes optimaal is!

 

Race 100 Race 150 Race 200 MTB 50 MTB 85 MTB 110 Gravel 80 Gravel 110
10:00-11:30 08:30-10:00 08:00-09:00 10:00-11:30 08:30-10:00 08:00-09:00 08:30-10:00 08:00-09:00

Tijdens het fietsen

 • tijdens het fietsen hoef je onderling geen 1,5 meter afstand te houden
 • je houdt wel 1,5 meter van overige weggebruikers
 • Bij start- en finishlocatie, serviceposten en het veerpont gelden wel de algemene maatregelen en houd je 1,5 meter afstand
 • op het evenemententerrein geldt overal: houdt 1,5 meter afstand onderling!

Finish

Nadat je gefinisht bent, kom je via de finishstraat op het evenemententerrein. Er staat een welverdiend biertje (of frisdrank) voor je klaar bij de finishbar. Neem dit zelf van de tafel. Vervolgens pak je jouw medaille en loop je rustig verder richting fietsenstalling/uitgang. Houd ook hierbij weer rekening met de 1,5 meter afstand en zorg voor doorstroming!

Wil je nog nagenieten onder het genot van een drankje en hapje? Stal dan verplicht je fiets in de bewaakte fietsenstalling. Ga je toch liever naar huis of naar het terras op het plein inn  Arcen, verlaat dan zo snel mogelijk het evenemententerrein via de aangegeven route.

Horecaplein

Op het evenemententerrein is een horecaterras ingericht voor maximaal 500 deelnemers/zitplaatsen. Er zijn tafels waar maximaal 4 personen aan mogen plaats nemen. Binnen het horecaterras zijn eenrichtings-looproutes uitgezet. De drank wordt aan tafel uitgeserveerd, betalen kan met consumptiepenningen. Penningen zijn verkrijgbaar aan de penningkassa op het horecaterras. Ook is er een food corner, waar de deelnemer zelf zijn eten kan kopen.  Er is 1 ingang en 1 uitgang. Bij het betreden van het horecaterras beoordeelt een medewerker of er nog plaats is, desinfecteert je handen en noteert je startnummer. Het horecaterras verlaten kan alleen via de uitgang.

Corona-coördinator

Op het evenemententerrein lopen Corona-coördinatoren rond. Deze zien toe op het juist omgaan met de diverse Corona-maatregelen. Ook kunnen deze medewerkers je wijzen op het naleven van de Corona-maatregelen. Heb hier begrip voor!

 

Coronamaatregelen tijdens het fietsen!

Serviceposten

Toegang serviceposten

 • Op elke servicepost geld weer, houdt 1,5 meter afstand!
 • Elke servicepost heeft 1 ingang en 1 uitgang.
 • Bij de ingang ben je verplicht om je handen te desinfecteren.
 • Loop met je fiets in de hand de servicepost in. De fiets dient als je ‘winkelwagentje’ om zo de 1,5 meter afstand te bewaren.
 • Op de serviceposten zijn eenrichtings-looproutes uitgezet.
 • Op een servicepost is de doorstroming verplicht en is het GEEN rustpunt. Buiten de servicepost kan men een plek zoeken voor te rusten, eten, drinken bijvoorbeeld op het teraras van één horeca gelegenheid
 • Mocht het onverhoopt te druk zijn op een servicepost, kan de organisatie besluiten om de post kort te sluiten.
 • Alle foerage is ingepakt. De deelnemer neemt zelf de foerage die hij/zij wenst.
 • De deelnemer geeft zijn bidon aan de medewerker. Deze vult de bidon met sportdrank of water en geeft de bidon vervolgens weer terug.
 • Op elke servicepost zijn er (mobiele toiletunits). Deze worden geregeld schoon gemaakt.
 • Indien je gebruik moet maken van de technische- of medische service, houd je hierbij ook aan de looproutes en onderlinge 1,5 meter afstand.

Doorstroming

Blijf niet onnodig op de servicepost staan; pauzeer buiten de servicepost en zet ook niet je fiets neer op de servicepost. Verlaat de servicepost om je foerage te nuttigen. Zorg ook buiten de servicepost voor de 1,5 meter afstand.

Corona-coördinator

Op alle serviceposten zal een Corona-coördinator aanwezig zijn. Deze ziet toe op het juist omgaan met de diverse Corona-maatregelen. Ook kan deze medewerker je wijzen op het naleven van de Corona-maatregelen. Heb hier begrip voor!