Side Events

Sideevents_WEB.jpg

Side events Heerlen centrum

Ook voor de niet-fietsers genoeg te doen in Heerlen Centrum! ;-)

Ook als je niet meefietst met de toertochten van Limburgs Mooiste is er genoeg te beleven in de binnenstad van gemeente Heerlen want er zijn tal van (ludieke) activiteiten voor jong en oud georganiseerd i.s.m. Heerlen Mijn Stad en gemeente Heerlen.

Het centrum is gewoon bereikbaar dus, kom langs en doe mee!
Wheels 'n Bites

http://www.wheelsnbites.nl/editie-heerlen/

CULINAIRE PARADE
Met een bonte verzameling van stoere en originele Food Trucks en creatieve stands tovert Wheels ’n Bites elke locatie om tot een openluchtrestaurant. Van de omgebouwde brandweerwagen of caravan tot een originele VW T1 en de Italiaanse Piaggio, Amerikaanse Airstreams of Silverstreaks.

BOURGONDISCH LIMBURG
De rollende-keuken-hype is geen hype meer, maar een graag gezien concept en nog steeds groeiende. Wij Limburgers koesteren het Bourgondische leven. Daarom organiseert Wheels ’n Bites in meerdere Limburgse steden een gratis toegankelijk Food & Fun Festival waar de bezoeker kan proeven van het goede leven in Limburg. Van eerlijk en ambachtelijk eten, verse producten, regionale wijnen en uiteraard het Limburgse bier. Zonder fratsen! Sfeer en beleving, kwaliteit en diversiteit zorgen voor een gezellig en ontspannen evenement.

SMAAKSENSATIES
De meest exclusieve Food Trucks uit Nederland en België presenteren het lekkerste eten en de nieuwste trends. Met liefde bereid. Van pasta tot de Bieterbal en van vegetarisch tot biologisch. Tapas, kartoffelsalat, stoofgerechten, smoothies, fingerfood, sapjes, fruit, soep, vis, kreeft, hotdogs, hamburgers, BBQ, pulled pork, saté, gezonde snacks, pizza, tortilla’s, churros, crêpes, wafels, ijs, en wentelteefjes. Je proeft het op Wheels ’n Bites.

BELEVING
Wheels ’n Bites is een meerdaags belevingsfestival. De ingrediënten van het festival zijn ‘Food, Drinks, Music & Pleasure’. Culinair & Cultureel genieten! Het lekkerste eten en drinken, de leukste muziek, een variëteit aan entertainment, Kidsfun voor de jongste bezoekers en nog veel meer vermaak en beleving.

HEEL VEEL MUZIEK

Tijdens Wheels ’n Bites genieten de bezoekers van de meest uiteenlopende muzieksoorten. Van Rockabilly en Hillbilly tot Blues, Jazz en Salsa. Een optreden van The Legendary All Star RBR Big Band Sensation passeert de revue, de Platenbus draait ‘Golden Oldies’, straatmuzikanten spelen op de terrassen en op het speciale ‘Huiskamerpodium’ treden lokale bandjes en singer-songwriters op. Ook voor de kids bieden we muzikaal entertainment. Jong en oud kan optimaal genieten tijdens de festivals.

Bike Brothers Theater

https://www.facebook.com/bikebrothers.theater/

 Een interactieve voorstelling over de fiets in de buitenlucht. Vertier voor alle leeftijden!

De Bike brothers zijn diep in de fietsarchieven gedoken en hebben feiten, verhalen en ideeën verzameld, om ze samen te smelten tot een interactieve voorstelling, waarin ze, samen met het publiek, de fiets als belangrijk gezicht van de Nederlandse samenleving in het zonnetje zetten.
Dat doen ze onder andere met de spelshow: ‘Ken je fietsen’’, waarin ze het publiek aan de tand voelen over hun fietskennis (geschiedenis, cultuur, techniek). Ze hebben fietsverhalen, poëzie en korte acts en ze dagen het publiek uit voor een fris debat over de plek van de fiets in onze cultuur. En uiteraard nemen ze een paar leuke ‘bijzondere’ bikes mee, die mogen worden uitgeprobeerd door het publiek. Met een mobiel decor stuk lopen ze door het publiek met o.a de Bike Quiz vragen en interactieve opdrachtjes, Eddy Merckx ronde een paar dialogen/ anekdotes. Maar ook een klapband contest maakt onderdeel van hun programma.
 
Vrijdag 9 juni @ Burg. van Grunsvenplein (eventterein) vanaf 15:00 uur; erg leuk voor de kids!
Zaterdag 10 juni @ Burg. van Grunsvenplein (eventterein)

Tour de Fun


Tour de Fun zorgt ervoor dat jij laagdrempelig kennis kan maken met de verschillende fietsen en fietsstijlen. Ga jij voor het spannende MTB parcours of ga je toch liever voor de uitdagende MTB experience? Tevens zal er een racefietsparcours aangelegd worden en wordt voor de allerkleinsten voor een speciaal loopfietsparcours gezorgd. Welke stijl bevalt jou het beste?
 
Zaterdag 10 juni @ Pancratiusplein Zuid 

Dieromdom

http://www.dedieromdom.nl/

Een tot minidraaimolen omgebouwde bakfiets voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Klim op de rug van Domdim de Olifant, Zine Zwaan, Pjerke Paard of Swali Struisvogel.
De molen wordt aangedreven met fietspedalen. Al trappend speelt muzikant Johan de circusknecht de vrolijkste deuntjes op zijn accordeon. Draai jij ook mee in de draaimolen?
 
Vrijdag 9 juni @ Burg. van Grunsvenplein, vanaf 15:00 uur
Zaterdag 10 juni @ Geerstraat t.h.v. Makelaardij Ruijters 

NK Slowbiking

http://www.cyclefunproductions.org/slowbiking-3/

Op uw plaatsen… Klaar?… Af!

En gaan, zou je denken… Maar bij Slowbiking is het de kunst zo lang mogelijk daar te blijven, waar je begint. Hou je rustig, hou je koest, want de uitdaging is nu juist om er zo lang mogelijk over te doen de eindstreep te bereiken.
Bij Slowbiken gaat het er om op de fiets een afstand van 11 meter binnen de aangegeven lijnen, zo langzaam mogelijk af te leggen. Hierbij mogen je voeten de grond, en je fiets de lijnen, niet raken. Het is een pas op de plaats waarbij het gaat om concentratie, balans en aandacht.
Onder het genot van verrassende, live muziek en geïmproviseerd theater worden voorbijgangers op een laagdrempelige manier uitgenodigd de langzame fietsers aan te moedigen.
Word jij Heerlens Kampioen Slowbiking?
 
Zaterdag 10 juni @ Geleenstraat – pleintje voor het gemeentehuis 

WOOD15

http://wood15.eu/#pages/home

Een uitdagende pumptrack voor MTB/BMX voor beginnend en ervaren biker. Kennismaken met BMX en MTB onder professionele begeleiding, waarbij vaardigheden worden ontwikkeld op verschillende niveau’s. Kom jij ook je skills testen op de WorldCup-baan?
 
Zaterdag 10 juni @ Pancratiusplein Zuid 

Reuze kleurplaat


Kom jij met allerlei mooie kleuren onze reuze kleurplaat inkleuren?
 
@ Kidscorner Wheels ’n Bites Heerlen - Pancratiusplein Noord 

Mevrouwtje Liefdevol

http://www.angelique-piovillico.com/acts/

 Vrouwtje Liefdevol strooit haar liefde als een regen van bloesem over haar publiek. Laat je meenemen in haar warmte en geluk. Durf jij kleine hapjes van haar af te nemen? Liefde gaat immers ook door de maag.
Met complimenten, liefdesverklaringen, glimlachjes en knuffels betovert zij.
Pas op want de betovering duurt soms een heel festival lang (en wie weet slaat het wel over op iemand die je daar ontmoet).
 
Vrouwtje Liefdevol is een act van Angelique Piovillico Performing Artist
 
Zaterdag 10 juni 2017 @ Heerlen Centrum

Dico's volksspelen

http://www.dicovolksspelen.nl/

 De leukste volksspellen met onder andere:
 • Het visspel
 • Zwierbal
 • Stokken vangen
 • Het bibberspel
 • Klomplopen

Te vinden in de kidscorner van Wheels ’n Bites

De Platenbus

http://www.deplatenbus.nl/index.html

Vanuit een oude brandweerwagen worden platen gedraaid met de rust van jaren terug. Muziek uit de jaren ‘30-’80, van jazz, chansons tot tango.
‘DJ Old Way’ weet dat swing en relaxt samengaan.

Al vanaf zijn 16e verzamelt hij elpees en heeft dan ook een aardige verzameling opgebouwd. Omdat zijn interesse in muziek erg breed is, kan hij verschillende stijlen brengen; voor bij het ontbijt, als ambiance of om op te dansen.
 

Chez Jopie


‘Chez Jopie’ is een rijdend etablissement met twee tafeltjes en vier zitplaatsen die aaneengeschakeld zijn tot een uiterst wendbaar voertuig. Het mobiele café wordt behendig bestuurd door een altijd vriendelijke barman. Onder het genot van een glaasje bubbels en heerlijke live jazz muziek, gebracht door een charmante jazz-zangeres laten zij je de leukste side events zien.
 
Zaterdag 10 juni 2017
Drie verschillende opstapplaatsen:
 • Bongerd ter hoogte van de La Veneziana
 • Geleenstraat/ Honingmannstraat ter hoogte van de Petsplace
 • Burg. Van Grunsvenplein ter hoogte van makelaar Ruijters 

Iets Leuks!

http://ietsleuks.lol/

Ontdek hoe passie voor vorm en kleur kunnen leiden tot een ludiek en eigentijds concept met een binnenhuis assortiment van eco/ romantische creaties. Producten krijgen zo een nieuw leven of een compleet ander leven. Homemade en uniek.

Ludiek en eigentijds concept met een binnenhuis assortiment van eco/ romantische creaties. Unieke, goed verzorgde workshops met altijd actuele thema’s. 

At Mel's

https://www.facebook.com/atmels1/

 Kom gezellig frutselen met At Mel’s. Creatief aan de slag met klei.
Laat je verrassen door je eigen creatieve talent.

Ḵayāl Henna Studio

https://www.facebook.com/kayalhennastudio/

 Ḵayāl Henna Studio: 100% natuurlijke homemade henna! Een Nederlandse henna tattoo artiest in Valkenburg, Zuid-Limburg.

Henna tattoo's voor al je feesten en evenementen: familie feesten, thema feesten, verjaardagen, bruidshenna, zwangerschapshenna, festival henna, vrijgezellen feesten of gewoon zomaar!
De homemade henna is 100% natuurlijk en bevat geen schadelijke stoffen en kan ook gewoon gebruikt worden bij kinderen en zwangere vrouwen.

De FeestDJ


 Stilzitten tijdens de Super Disco Show gaat niet lukken! Tijdens deze Super Disco Show gaan altijd de voetjes van de vloer en de handjes in de lucht. Dansen, springen, swingen en zingen. Meedoen is altijd fun en je kunt ook nog eens geweldige leuke prijzen winnen.

De Super Disco Show is veel meer dan gewoon een kinderdisco. De Super Disco Show is een all-in show vol entertainment, show en hits voor jongens én meisjes. De Super disco show heeft een hoog meezing en meedoe gehalte. En omdat DeFeestDj gebruik maakt van heel veel muzikaal jeugdsentiment is de show ook een geweldige belevenis voor alle volwassenen.

Met o.a. Doe de Moonwalk, Breakdansen, Luchtgitaar spelen, Everybody dans now en nog veel meer!

9, 10 en 11 juni 2017 @ Kidscorner Wheels ’n Bites Heerlen, Pancratiusplein Noord

Sneltekenaar Gady

https://www.gady.nl/sneltekenen/

Sneltekenaar Gady Mirtenbaum zet binnen vijf minuten een portret op papier.
” Iedereen is anders, maar dat is juist zo leuk! ” 

Bubbles without borders


 Kom mee REUZE-bellen maken. Bellen hebben iets magisch.
Ze hebben een ongrijpbare schoonheid die ons doet verwonderen of hard achter een bel doen aanrennen.
Met de speciale bellenbaas kan iedereen enorme bellen maken. Speel mee of neem de bellenblaas mee voor thuis!

Zondag 11 juni 2017 @ Kidscorner Wheels ’n Bites Heerlen, Pancratiusplein Noord

Luna's Caravan

https://felicegransier.wordpress.com/

 Luna Events is het jonge entertainment bedrijf van Felice Gransier. Jaren geleden begon ze als ballonnenclown op kinderfeestjes en communies in de buurt, maar inmiddels is haar bedrijf uitgegroeid tot een modern entertainment bedrijf gericht op het vermaken van kinderen.

Gespot op een evenement of op de snelweg richting Frankrijk? Dan bij deze wat meer informatie over die leuke groene caravan: ‘Luna’s Caravan’! Een echte eyecatcher tijdens Wheels ’n Bites die zowel kinderen als volwassenen trekt.
Entertainment voor de kids hoort natuurlijk ook bij deze caravan. Denk aan vrolijke ballonfiguren, hippe glittertattoo’s, featherextensions, nagellak en een complete knutseltafel.
 
Op de menukaart:
 • Suikerspin
 • Popcorn
 • Lolly’s
 • Waterijsjes
 • Stukken vers fruit
 • En heel veel meer fun…

Virtuele Limburgs Mooiste voor Kankeronderzoek Limburg


 Fiets samen de virtuele Limburgs Mooiste indoor cycling route in Corio Center Heerlen voor Kankeronderzoek Limburg! Op 9, 10 en 11 juni 2017 organiseren Anytime Fitness Heerlen-Centrum, Corio Center Heerlen en Kankeronderzoekfonds Limburg samen een indoor cycling event. In blokken van 60 minuten kun je in Corio Center Heerlen de virtuele Limburgs Mooiste fietsen. Meld je snel aan want VOL=VOL!
Uiteraard kun je je ook met je sportvrienden of voor meerdere blokken aanmelden. Aanmelden en meer info: www.cyclingtickets.nl
instagram
Twitter  Facebook
Nieuwsbriefnieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en meld je aan voor onze nieuwsbrief.