Beter presteren met de ideale bandendruk

Beter presteren met de ideale bandendrukAls (race)fietser heb je te maken met weerstand, 80% wordt veroorzaakt door de lucht, 10% door de wrijving die tandwielen en ketting met elkaar maken en de laatste 10% door de aanraking van de banden met het wegdek. Dat laatste percentage kunnen we als SKS Germany simpel terugbrengen, een paar procent minder maakt al snel het verschil in snelheid en inspanning.
 < Hago Limburgs Mooiste aanbieding: de sks airchecker
     zie "lees verder"


sks rennkompressor.jpgBen je wielrenner? Houd dan 10% van je lichaamsgewicht aan als bandendruk. Je voorband mag een halve bar minder, omdat daar minder gewicht op rust. Voor meer comfort of bij nat weer, overweeg een bredere band (25 mm), de rolweerstand maakt geen verschil met een 23 mm. Voorkom pech tijdens de race en check vooraf je banden op steentjes en scheuren. Houd je banden elke week op druk met de SKS sks airbuster.jpgRENNKOMPRESSOR en zorg voor een goede minipomp met twee pompkamers onderweg, zoals de SKS AIRBOY. Of nog gemakkelijker: de AIRBUSTER met Co2 patroon.
sks airboy xl.jpgBen je mountainbiker? Bandendruk is dan persoonlijker en afhankelijk van veel factoren, zoals ondergrond, volume van de band, je gewicht, de velgen, je techniek/rijstijl en de samenstelling van de band. Vaak worden MTB-banden op een te hoge druk gezet en stuiter je door het parcours. Op een zanderige ondergrond en met een goede techniek heb je met een lagere druk veel meer grip en controle. Maar pas op voor snakebites. De druk beweegt zich meestal tussen 1,5 en 2.5 bar. Met de AIRWORX PLUS 10.0 breng je MTB-banden snel op druk en zorg onderweg voor een goede minipomp met volume en twee pompkamers, zoals de SKS AIRBOY XL.

sks airchecker + wiel.jpgHago Limburgs Mooiste aanbieding: SKS AIRCHECKER digitale bandendrukmeter met 10% korting!
Hiermee meet je direct je bandendruk en stel je deze nauwkeurig in, met een reduceerventiel. Compact, goed afleesbaar, ook in het donker en met draaibare duokop. 5 jaar garantie. Alléén tijdens Limburgs Mooiste voor slechts 17,50 euro, op de stand van SKS Germany, zolang de voorraad strekt. Ook een mooi Vaderdagcadeau!
Kom prestatiepompen bij SKS Germany
SKS Germany produceert al decennialang fietspompen voor veeleisende sportieve fietsers. Superkwaliteit met 5 jaar garantie en zeer nauwkeurig. Ervaar het zelf en kom prestatiepompen op de stand van SKS Germany. Eens kijken hoeveel tijd jij nodig hebt om een band te laten klappen! Met een mooie prijs voor de winnaar!


instagram
Twitter  Facebook
Nieuwsbriefnieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en meld je aan voor onze nieuwsbrief.