Fiets huren tijdens Grensland Mooiste

Wil jij tijdens Grensland Mooiste een goeie fiets huren, omdat je je eigen fiets niet wilt meenemen? Of je wilt eens een keer een E-Bike proberen? Dan ben je bij Lemmen Tweewielers uit Arcen bij het goeie adres. Hier kun jij een goeie fiets huren om op deze Grensland Mooiste te fietsen. De fietsen die te huur zijn: Gazelle Ambiance stadsfietsen (dames en heren) met 7 versnellingen € 9,50 per dag Gazelle Grenoble elektrische fiets...
Lees meer

Beschrijving van de routes

Waar kom je terecht en wat krijg je te zien? Op onze website vind je een beschrijving van de routes . Op de kaartjes van de verschillende racefiets tochten en MTB tochten kan je tot in detail zien hoe de route loopt. Ook is een kaartje van de E-bike tocht beschikbaar. Vanaf 24 september kan je van alle toertochten GPX bestanden downloaden.
Lees meer

Inschrijven en opsturen

Nog niet ingeschreven? Tot 20 september kan je online inschrijven . Daarna is inschrijving alleen nog mogelijk op 29 en 30 september bij de start in Arcen. Heb je al ingeschreven en voor “startdocumenten afhalen” gekozen, dan kan je dat nog laten aanpassen. Stort vóór 20 september € 6,- verzendkosten op rek. NL44RABO 0122 4298 50 en de startdocumenten worden een week voor het evenement via de post bezorgd op het door jou opgegeven adres.
Lees meer

Serviceposten voor MTB

De serviceposten op de MTB routes liggen bij de sportaccommodaties op de Herungerberg (110 km tocht), bij camping Klein Vink (alle tochten) en nabij de Wellsche Hut (110 km en 70 km tocht). De MTB serviceposten liggen wat dichter bij elkaar. Elke +/- 25 km kan je een post verwachten. Alleen is in de 110 km tocht de afstand van de laaste post naar de finish wat groter.
Lees meer

Serviceposten

Na elke +/- 40 km tref je een servicepost aan. Hier krijgen de deelnemers foerage en (sport)drank. Maar ook, zo nodig, technische en medische ondersteuning. Er zijn sanitaire inrichtingen voor dames en heren. Op de racefiets route is een servicepost in Gennep op het plein achter de Jan Linders (200 km en 165 km tocht), op de markt in Straelen en Landgasthaus Waldesruh (alle tochten) en Kaldekerken (200 km tocht). De serviceposten liggen bij horecazaken met terras. Leuk om met...
Lees meer

Nieuw! Route voor E-bike en stadsfiets

Nieuw bij Grensland Mooiste is een tocht voor E-bike of stadsfiets . De omgeving van Arcen is bij uitstek geschikt voor een prachtige vlakke tocht door de bossen en langs de meren en de oevers van de Maas. De tocht is 55 km lang. Neem je het veerpontje naar Blitterswijck, dan kort je af tot 25 km. Onderweg trakteert de organisatie op koffie/thee en echte Limburgse vlaai op een heerlijk terras langs de Maas. Ook zijn twee veerpontjes over de Maas bij de inschrijving inbegrepen. En...
Lees meer

Routes voor MTB

De MTB-ers fietsen in de mooiste mountainbike omgeving van Nederland. De tocht loopt immers door Nationaal Park de Maasduinen en Nationaal Park de Hamert, langs het prachtige Reindersmeer en de Heerenven. In het zuidelijke deel staan de bossen rond de Ravenvennen en de Herungerberg op het programma. Totaal is de MTB route 110 km lang en telt die +/- 850 hoogtemeters. Je kunt de route afkorten tot 70 km of 45 km.
Lees meer

Routes voor racefiets

De routes voor racefiets hebben hun definitieve vorm gekregen. De route is 200 km lang en kan met telkens 35 km worden ingekort tot resp. 165 km, 130 km of  95 km. Het deel van de route door Nederland is vrijwel vlak, maar in Duitsland komen de deelnemers een paar lichte hellingen tegen. Zoals je bij Limburgs Mooiste en Grensland Mooiste gewend bent, fiets je tijdens het evenement over verkeersluwe wegen, ver weg van motorgeronk en uitlaatgassen.
Lees meer

Nieuwsbrief september 2017

Alsjeblieft: de nieuwsbrief september 2017 van Grensland Mooiste. Nog precies één maand en je kunt gaan genieten van een perfect georganiseerd fietsevenement in de Maasduinen (Noord-Limburg) en de Niederrhein en het Nettetal (Duitsland). Prachtige sportieve toertochten, niet alleen voor racefiets en MTB, maar heel nadrukkelijk ook, met een mooie vlakke route, voor E-bike en stadsfiets.
Lees meer

Actuele versie routes

De routes van Grensland Mooiste 2017 zijn zo goed als definitief. Hier en daar is het traject een beetje aangepast om nog meer aan de wensen van deelnemers en vergunningverleners tegemoet te komen. De hoofdroute voor racefietsen is 200 km lang, met mogelijkheden deze af te korten tot 165 km, 130 km of 95 km.
Lees meer

MTB routes

Dit jaar kunnen voor het eerst ook MTB-ers inschrijven, en daar wordt massaal gebruik van gemaakt. En dat is niet verwonderlijk. Het Nationaal Park de Maasduinen beidt immers de mooiste MTB omgeving in Nederland. Er zijn drie mountainbikeroutes uitgezet, respectievelijk 110 km, 70 km en 45 km lang. De paden lopen o.a. door de natuurgebieden Maasduinen, Straelsebos en de Herungerberg. Ga voor meer info naar "lees verder"
Lees meer

E-bike en stadsfiets

De Maasduinen en de oever van de Maas lenen zich uitstekend voor tochten op stadsfiets of E-bike . Je vindt er vrijwel vlakke routes door schitterende natuurgebieden. Grensland Mooiste haakt daar op in en stippelde een mooie tocht uit van 55 km. Ga rustig met z’n tweetjes of in een groep genieten van dit sportief uitstapje. Laat je meevoeren in een groot(s) evenement en beleef deze heerlijke uitdaging. Vind je 55 km toch wat veel? Onderweg kun je een afkorting nemen en...
Lees meer

Voorinschrijving sluit op 20 augustus

Wees er snel bij, want de voorinschrijving met de vroeg-boek-korting sluit op 20 augustus. Daarna kost een inschrijving € 29,- Online inschrijven kan tot 20 september. Daarna is het alleen nog mogelijk bij de start in de Kasteeltuinen Arcen een deelnamebewijs aan te schaffen. Groepen van minimaal 10 personen kunnen als team inschrijven en genieten dan allerlei voordeeltjes.
Lees meer

Een veerpond brengt je naar de finish

De deelnemers op racefiets, stadsfiets en E-bike worden op het einde van de tocht met het veerpond  over de Maas gezet. Daar passeren ze de brouwerij van Hertog Jan en is het nog maar een kilometer tot de terrasjes in het centrum van Arcen. De finishstreep ligt iets verderop bij de Kasteeltuinen .
Lees meer

Hertog Jan wacht je op aan de streep

Net voorbij de finishlijn wacht de ultieme verrassing: een drankje, aangeboden door Hertog Jan . Voor veel deelnemers is dat, na een lange fietstocht, het smakelijkste biertje van het jaar. Uiteraard staat er voor de liefhebbers en de jongeren ook fris op het dienblaadje.
Lees meer

Pasta-party op vrijdagavond

De sfeervolle markt in Arcen zal op de avond voor Grensland Mooiste een walhalla zijn voor pasta liefhebbers. Het is daar genieten van een heerlijk culinair festijn en tevens een perfecte voorbereiding op een sportieve zaterdag. Grensland Mooiste kenmerkt zich behalve door prachtige routes ook door haar gezellige karakter.
Lees meer

Maxim Oficial Sponsor Grensland Mooiste

Tijdens een lange toertocht is een goede sportdrank onmisbaar. Voldoende koolhydraten en vooral vocht en extra mineralen zijn belangrijk voor een optimale energiehuishouding. Behalve drinken moet je ook tijdig je voeding nemen. Een energybar is over het algemeen het meest efficiënt en is goed afgestemd op wat je lichaam op dat moment nodig heeft. Een energygel helpt je op weg naar de finish voor een laatste energyboost. Ga voor een interessante Maxim aanbieding naar "lees...
Lees meer

Overnachten in Van der Valk Hotel Venlo

Van der Valk Hotel Venlo biedt u de mogelijkheid om deze schitterende toertocht uitgerust en vol energie te starten. Na aankomst op 29 september serveren wij ’s avonds een koolhydraatrijke pastamaaltijd voor de broodnodige energie. U slaapt vervolgens in een van onze rustig gelegen economy kamers. Op 30 september zorgen wij voor een uitgebreid ontbijtbuffet, zodat u goed voorbereid aan de start verschijnt. U kunt na afloop van de tocht bij ons terecht voor een verfrissende douche....
Lees meer

Voordelen van een teaminschrijving bij Grensland Mooiste

Ga jij met vrienden, bedrijf, relaties of jouw fietsclub meedoen aan Grensland Mooiste? Bestaat jouw team uit 10 deelnemers of meer, schrijf je dan in als team. Je geniet dan van de vele voordelen van een teaminschrijving zoals: Goedkoper – de Early Bird korting blijft voor het hele team gedurende de inschrijfperiode gelijk aan de korting die bij de eerste aanmelding geldt. De voorinschrijving voor teamleden blijft tot en met 10 september open. Alle inschrijvingen...
Lees meer

Klanttevredenheidsonderzoek

Help ons om van Hago Limburgs Mooiste een nog mooier fietsevenement te maken en vul onze enquête in . Alle deelnemers hebben een uitnodiging gekregen om onze enquête in te vullen, zodat wij de kwaliteit van het evenement kunnen waarborgen en eventuele minpunten kunnen verbeteren. Heb jij afgelopen editie meegefietst, vul hem dan voor ons in. KLIK HIER
Lees meer

Veel hulp van Have a Byte

Sommige leveranciers raken zo enthousiast van Hago Limburgs Mooiste dat zij bijna een onderdeel van de organisatie worden. Neem Have a Byte , onze creatieve webdesigner, beheert niet alleen onze site, maar is nu ook de ontwerper van alle drukwerk en kleding! En dat niet alleen; de directie zit in haar vrije tijd op de mountainbike om de MTB routes te controleren en te perfectioneren. Daar heb je wat aan!
Lees meer

Gulpener biertje aan de finish

De bij Hago Limburgs Mooiste  zo gewaardeerde traditie van het gratis Gulpener biertje aan de finish houden wij er in! Nadat je op de Valkenburgerweg in Heerlen de finishlijn bent gepasseerd staan een eindje verderop een paar wondermooie dames met dienbladen vol koel gerstennat. De meesten deelnemers zullen een heerlijk biertje kiezen, maar uiteraard wordt er ook frisdrank uitgereikt!
Lees meer

Fiets veilig met onze vernieuwde app

Soms is het moeilijk om een deelnemer op het parcours te traceren. Stel er is een valpartij ergens in de Limburgse bossen. Met de vernieuwde app van HLM vind je het actuele kaartje van de gekozen route en kun je de positie van het incident doorgeven. Met de startnummers kun je ook je vrienden via de tracker volgen en zo precies weten waar iedereen zich bevindt. Alle HLM gegevens worden met enige regelmaat geupdate en bijgewerkt. Download nu GRATIS de vernieuwde Hago Limburgs Mooiste app...
Lees meer

Maxim Sportvoeding wederom sportdranksponsor

Sportdrank is dé belangrijkste basisvoeding voor iedere sporter! Een goede sportdrank is belangrijk voor de aanvoer van voldoende koolhydraten voor nieuwe energie, maar vooral van vocht en extra mineralen voor een optimale vochthuishouding en verbranding. Maxim Sportsdrink is hypotoon en bevat minder suiker en meer mineralen dan een isotone sportdrank. Het wordt makkelijker en sneller opgenomen in het lichaam en is vriendelijker voor de maag. Behalve drinken moet je ook...
Lees meer

Nieuw! In 2017 ook HLM kleding voor MTB

De wielerkledinglijn van Hago Limburgs Mooiste staat bekend om haar professionele kwaliteit, eigentijds dessin en concurerende prijs. Naast de bekende outfit voor sporters op een racefiets is er nu ook een ontwerp speciaal voor de MTB-ers. Bekijk de details in SHOP op onze site. < Onze MTB kleding 2017 van het wereldmerk Bioracer
Lees meer

FAQ

Voor alle overige vragen: klik op FAQ en je vindt het antwoord op de meest brandende kwesties zoals de NTFU dagverzekering, een andere deelnemers op jouw startbewijs laten starten, een parkeerkaart bestellen, de dag inschrijving online en de keuze voor een arrangement.
Lees meer

Graffiti op het evenemententerrein

James Jetlag is de graffiti kunstenaar die tijdens Hago Limburgs Mooiste op het eventterrein een kunstwerk gaat maken. Een spannende en inspirerende happening. Het kunstwerk zal na het evenement worden geveild. De opbrengst gaat in zijn geheel naar Water for Live , een actie waar WML, de leverancier van Limburgs drinkwater, zich sterk voor maakt.
Lees meer

Stijf uitverkocht

Iedereen die mee wilde doen, heeft kunnen fietsen. Er waren voldoende kaarten voor de dag verkoop gereserveerd. Maar met 15.000 deelnemers is het evenement wel stijf uitverkocht; meer deelnemers mag en wil de organisatie niet laten starten. De meute werd meteen na de start opgedeeld in 12 verschillende routes waardoor het met de drukte op de wegen reuze meeviel.
Lees meer

De Gele Lussen

De meeste deelnemers zaten op de Gele lussen. De organisatie heeft hier moeten ingrijpen, omdat een onverlaat punaises op het parcours had gestrooid. Dus werd de route een paar kilometer ingekort om een lawine aan lekke banden te voorkomen. Jammer, want daardoor hebben de deelnemers een fraai stukje Limburg noodgedwongen gemist en was het op de Gulperberg soms een beetje dringen.
Lees meer

Één groot feest

Voor de rest was het op de routes één groot feest. En niet alleen daar. Terug op het evenementenplein zorgde DJ Wim Frijns voor een uitgelaten sfeer. Veel deelnemers hadden nog voldoende energie om te swingen en dus gingen ongedwongen de moe getrapte beentjes van de vloer. Dit smaakt naar meer…
Lees meer

Grensland Mooiste komt er aan

...dus gaan wij de zomer afsluiten met een soortgelijk evenement: Grensland Mooiste . In Noord-Limburg, de Maasduinen, en in het aangrenzende Nettetal in Duitsland zal op zaterdag 30 september de 2e editie van Grensland Mooiste plaatsvinden. Toertochten voor racefiets en mountainbike. Ook de mensen met een stadsfiets of E-bike worden niet vergeten. De inschrijving is nu al geopend.
Lees meer

Bijna 600 medewerkers

Dank aan bijna 600 medewerkers voor hun tomeloze inzet. Het grootste deel is vrijwilliger die via een taak bij HLM de kas van hun scouting-, sport- of muziekvereniging spekt. De organisatie ziet ze ieder jaar weer terugkomen. Doeners die met plezier werken aan een prachtig evenement, een sportief feest met zo veel blije gezichten.
Lees meer

Foto's en films

Op diverse markante punten langs de route werden foto’s en films gemaakt en zo de deelnemers in beeld gebracht. Het zijn prachtige herinneringen aan een geslaagde Hago Limburgs Mooiste. De foto’s kan je gratis downloaden. Jouw persoonlijke videobeelden kan je, na het intikken van je startnummer of naam, via de website bekijken en delen met je vrienden/familie en kennissen.
Lees meer

Online inschrijven

Het is mogelijk om t/m a.s. woensdag 20 september gebruik te maken van de online inschrijving. Wil jij niet wachten met inschrijven tot op de dag zelf en wil je dat de startdocumenten voor je klaar liggen in de Kasteeltuinen in Arcen? Maak hier dan nog gebruik van !
Lees meer

Inschrijven op de start- & finish locatie

Je kunt ook gebruik maken van de dag inschrijving. Deze bevindt zich in de Kasteeltuinen in Arcen waar ook de start- en finish is. Ook is hier veel gezelligheid met een leuk terras, is er een kleine fietsmarkt en natuurlijk alle info over het evenement. Je kunt op de vrijdag 29 september vanaf 14:00 tot 21:00 uur en zaterdag 30 september vanaf 07:00 tot 11:00 uur inschrijven, m.u.v. voor de E-bike tocht tot 12:00 uur.
Lees meer

Leuk om te weten!

Wist je dat wij op dit moment 22% meer inschrijvingen hebben dan vorig Jaar? Op dit moment zijn van alle inschrijvingen ruim 17 % vrouwelijke deelnemers. Dat is 4 % meer dan bijvoorbeeld bij Hago Limburgs Mooiste. De oudste deelnemer is 78 jaar tegenover de jongste, die is 15 jaar. Op de dag van Grensland Mooiste verjaren 3 deelnemers. 59% kiest voor de Race routes, 38% voor de MTB en ruim 3 % fietst de E-bike tocht.
Lees meer

Pasta party in het centrum van Arcen

Op vrijdag- en zaterdagavond is er veel gezelligheid in het centrum van Arcen. Nog geen 500 meter vanaf de start- en finishlocatie van Grensland Mooiste. Zo kun je bij verschillende horecagelegenheden in het centrum op vrijdag aanschuiven voor de pasta party. Er wordt dan LIVE voor jou een heerlijke pastamaaltijd gemaakt.
Lees meer

Feestelijke laatste kilometer

De laatste kilometer van alle toertochten gaat door het centrum van Arcen. Het centrum zal de deelnemers weer feestelijk ontvangen met onder andere live muziek op de terrassen. De jeugd van Arcen gaat er weer voor zorgen dat de laatste kilometer feestelijk wordt ingekleurd met stoepkrijt. Zo word jij in het centrum van Arcen feestelijk onthaalt op weg naar de finish, waar het heerlijke glaasje Hertog Jan op jouw staat te wachten!
Lees meer

Euro Cycling XP: hét nieuwe wielerevent van de Benelux!

Kom 20 t/m 22 oktober naar Euro Cycling XP in MECC Maastricht en ontmoet je helden. Niet alleen presenteren de grote merken zich hier, het is ook de plek waar liefhebbers, amateurs en profs hun kennis delen over materiaal, training, technologie, tactiek, voeding, mindset en coaching. Euro Cycling XP presenteert o.a. een wielercafé met paneldiscussies, een bikefitting lab, in- en outdoor cycling clinics Koop je ticket met korting online HIER.
Lees meer
instagram
Twitter  Facebook
Nieuwsbriefnieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en meld je aan voor onze nieuwsbrief.