(Licht)Blauwe Lus gewijzigd

In de gemeente Meerssen wordt op drie plekken de route van FLM door wegwerkzaamheden onderbroken. Dus hebben wij het traject moeten aanpassen. Wij blijven nu aan de oostzijde van Airport Maastricht. Dit heeft tot gevolg dat de hoogtemeters voor de Blauwe Lus oplopen naar 839 m. en bij de Lichtblauwe Lus naar 577 m. Beide lussen zijn door de ingreep in kwaliteit verbeterd.

Korting bij voorinschrijving

Snelle inschrijvers genieten tot 19 april een Early Bird korting van ruim 14%.
Nog niet ingeschreven? Doe het snel, dan ontvang je gepersonaliseerde startnummers met naam en woonplaats.  
Voorinschrijving is mogelijk tot 19 april, daarna zijn er alleen nog (duurdere) kaarten bij de start verkrijgbaar. 

Gele Lus vol

De Gele Lus (135 km) zit vol. Er zijn voor de meest populaire route alleen nog een beperkt aantal dagkaarten voorradig.
Een goed alternatief is de Lichtrode Lus met o.a. de Keutenberg en de Cauberg. 
Voor teams blijft de mogelijkheid tot 10 mei deelnemers toe te voegen aan ALLE routes, dus ook aan de Gele Lus.

Keutenberg in de (Licht) Rode Lus

Het aantal toertochten dat over de Keutenberg mag rijden is fors ingeperkt. Deze helling wordt te vaak door wielerwedstrijden en fietstochten in het programma opgenomen. In 2015 mogen nog maar twee toertochten dit klim-monument passeren.
Één daarvan is Flexpoint Limburgs Mooiste (Licht Rode en Rode Lus). Volgend jaar zal FLM weer andere uitdagingen zoeken.

FLM kledinglijn 2015

Trots laten wij de kleding 2015 zien: een prachtig eigentijds ontwerp van Rob Cuijpers
Uiteraard van de allerbeste Bio Racer kwaliteit.
Bestelling in combinatie met de inschrijving levert een extra korting op!
Ga naar shop en bekijk het complete assortiment, met o.a. lange broeken, been- en arm warmers enz.
Vandaag besteld, overmorgen in huis.

Bestel nu je eigen Snelle trui

mrt - snelle trui.jpgSnelle Jelle is de krachtige kruidkoek voor doorzetmomenten. Naast kruidkoeken heeft Snelle Jelle nu ook persoonlijke truien! Je kunt je eigen trui bestellen met jouw naam in het logo! Met deze trui knal je rechtstreeks naar de top van de Cauberg tijdens Flexpoint Limburgs Mooiste.
Deze trui is normaal € 19,95 maar bij aankoop van twee Snelle Jelle producten kost de trui nog maar € 9,95. Laat zien dat jij de snelste bent!
Maak en bestel nu je hier je eigen #Snelletrui.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Op onze website is een pagina toegevoegd waarop de antwoorden te vinden zijn op veel gestelde vragen. Aan de rechterzijde van de blauwe balk bovenaan de homepage vind je het blokje FAQ (Frequently Asked Questions) . Met één klik ben je dicht bij het antwoord van jouw vraag.

Oproep

Karin van der Ende doet een oproep. Zij is een promotie onderzoek aan het doen voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht en is daarvoor hard op zoek naar 150 kinderen/jongeren van 10 t/m 18 jaar die een chronische ziekte of beperking hebben. Ze gaat de sporters onder hen vergelijken met de niet-sporters en fitheid, lichamelijke gezondheid maar ook mentale gezondheid testen.

^ Een super gezonde jonge deelnemer.

Limburgs Mooiste Camping

Limburgs Mooiste Camping wordt ingericht op het sportcomplex van Weltania. Daar liggen een aantal gras- en verharde velden, kleedkamers, douches en een kantine voor ons klaar. De camping ligt in het natuurgebied Terworm, op 1 km van de start. Campinggasten mét startdocumenten kunnen zo op de route die vlak langs de camping loopt, en ontwijken daarmee de drukte bij de start.

Test mountainbike met Bikefreak Magazine

Het is misschien leuk om Flexpoint Limburgs Mooiste met een mountainbike met grote(re) wielen te rijden.
Heel veel mountainbikers zijn er inmiddels op overgestapt.
Heb jij er al eens op rondgereden? Bikefreak-magazine biedt je de kans om maar liefst 24 verschillende mountainbikes te testen, alle fietsen zijn van modeljaar 2015! Data: 29/03, 18/04 en 17/05. Meer informatie op de webpagina.

Schwalbe Durand Race-familie

De raceband voor de Flexpoint Limburgs Mooiste kilometervreters: de nieuwe Durano!
Schwalbe’s band voor duurprestaties, een compleet nieuw dynamisch profiel en nu 10 gram lichter.
Zijn fantastische kwaliteiten zoals b.v. de extreem lange levensduur blijft behouden.
 
< in vijf kleurvarianten !!

Ook de Lichtrode Lus een stukje aangepast.

Ook in de Lichtrode Lus is een kleine wijziging noodzakelijk. Er is kermis in Partij en dat betekent dat de deelnemers na de afdaling van de Gulperberg niet over de Oude Heirbaan kunnen fietsen maar een ommetje moeten maken via Wittem. Geen probleem, na twee kilometer zitten wij weer op de oorspronkelijke route.

Meereizen naar Limburg

Een goed tip: neem gerust vrienden of familie mee naar Limburg. Er is op 30 mei van alles voor hen te doen. Natuurljjk kunnen ze een van de vele attractie's bezoeken, lekker winkelen, of er op uit om in het fraaie Zuid-Limburg langs de route de fietsers aan te moedigen. Maar ze kunnen ook zelf sportief bezig zijn en aan de Familietocht deelnemen. Die staat dit jaar geheel in het teken van het Jaar van de Mijnen.
Een fiets kan je huren, die staat dan bij de start voor jou gereed.

Nieuw: servicepost Meerssen

De burgemeester van Meerssen heeft ons gevraagd een servicepost in te richten op de markt in Meerssen. En omdat dit een gezellig pleintje is met terrasjes en een fraai uitzicht op de prachtige basiliek geven wij hier graag gehoor aan. Meerssen licht immers aan de route van de Blauwe Lus.

Gulpener biertje bij de finish

Deze week heeft de organisatie het sponsor contract met Gulpener Bierbrouwerij met drie jaar verlengd. Dit betekent dat FLM in ieder geval tot en met 2017 de deelnemers weer dat heerlijke Gulpener biertje bij de finish aan kan bieden. Dit is een van de items die bij de toertochten het meest worden gewaardeerd. Lees verder om te weten waarom Gulpener zo goed bij Flexpoint Limburgs Mooiste past.

Loopbrug over de finishstraat

De startlocatie van FLM ligt tussen het winkelcentrum Het Loon en de Promenade in hartje Heerlen. Dit is de reden waarom wij over de finishstraat een robuuste loopbrug gaan plaatsen zodat voor voetgangers een verbinding tussen Het Loon, het Limburgs Mooiste horecaplein en het centrum van Heerlen ontstaat.
Als de fietsers onder de loopbrug door zijn zitten ze binnen één km in het groen.

Willem Marcus stacaravanverhuur

Willem is een enthousiast wielerliefhebber en verhuurt luxe compleet ingerichte stacaravans in Schin op Geul.
De camping ligt in het Geuldal, 4 km van Valkenburg nabij de beroemde en beruchte Keutenberg, de steile klim die dit jaar in de Lichtrode en in de Rode Lus ligt
De start- en finishlocatie van Flexpoint Limburgs Mooiste is 9 km. van Schin op Geul vandaan

Een BUFF® bandana onder jouw helm.

Wat dacht je van een BUFF® bandana met 10% Limburgs Mooiste korting?
Naadloos, dus geen druk gevend op het hoofd. Het zweet wordt snel afgevoerd en in een oogwenk is de bandana weer droog. Dit voorkomt dat de helm gaat geuren.
Bandana’s van BUFF ® zijn er in vele motieven. Bestel nu met 10 % korting de bandana die bij de kleur van je wieleroutfit past. Gebruik kortingscode MOOISTE.

Rijdt FLM met de nieuwe MICHELIN Pro4 serie Editie 2015!

De nieuwe MICHELIN Pro4 serie editie 2015 combineert uitstekende lekbestendigheid met optimale grip. De MICHELIN Pro4 Endurance (ook in 28mm!) functioneert al vanaf 4 bar en biedt meer comfort en lagere rolweerstand dan de smallere versies. En is 40% lekbestendiger dan zijn belangrijkste concurrent*. Bekijk ook meteen de nieuwe MICHELIN Wild MTB banden met wedstrijdkwaliteit tegen betaalbare prijzen. Klik hier voor meer info

http://www.strava.com/clubs/MichelinMTBClub
http://www.strava.com/clubs/MichelinRoadClub

Twitterfeed #FLM15

 • Tim Lampe schreef:
  naast de #amstelgoldrace 150 km staat dit jaar ook weer #limburgsmooiste 145 km op het programma #zinin http://t.co/VZ9B8mOcMk
  19 jan 2015, om 19:38 uur
 • RT @Gruppo_Sportivo: Het staat weer in de agenda en we zijn er weer bij 30 mei '15, Limburgs Moooiste #FLM15
  18 jan 2015, om 12:53 uur
 • Het staat weer in de agenda en we zijn er weer bij 30 mei '15, Limburgs Moooiste #FLM15
  18 jan 2015, om 12:21 uur
 • RixtZ schreef:
  @KoeneRem @nathasjornament @MaanZrmnd @ronaldvos @mklijn75 #FLM15 staat op 'tentative'! (Eerst nog Volta, studiereis en congres overleven.)
  17 jan 2015, om 12:11 uur
 • Ik heb me net ingeschreven voor #FLM15 voor de 135km. Ik ben @LimburgsMooiste 2015 http://t.co/Ab2q7whLGD. Wie gaat er nog meer?
  1 feb 2015, om 17:47 uur
 • Guido Kuijt schreef:
  Ik heb me net ingeschreven voor #FLM15. Ik ben @LimburgsMooiste 2015 http://t.co/kvF8cOF9Ze
  30 jan 2015, om 14:01 uur
 • Rob Clerkx schreef:
  Ik heb me net ingeschreven voor #FLM15. Ik ben erbij @LimburgsMooiste 2015 http://t.co/qLSvusG606 #zinin!
  28 jan 2015, om 22:45 uur
 • Arend Koenes schreef:
  Ook Wielervereniging Oet Steem zal weer goed vertegenwoordigd zijn bij Limburgs Mooiste 2015 #FLM15 http://t.co/mXvUfRS5tC.
  6 mrt 2015, om 10:45 uur
Twitter  Facebook
Nieuwsbriefnieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en meld je aan voor onze nieuwsbrief.