Limburgs Mooiste 2016, jubileum editie - 25 jaar!

Limburgs Mooiste 2016 wordt een feestelijke editie, want Limburgs Mooiste bestaat dan 25 jaar!
Het evenement vindt elk jaar plaats in het eerste weekeinde na Pinksteren. Dat is volgend jaar op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei. De Limburgs Mooiste toertochten worden zoals altijd op de zaterdag gereden.
Naast de gebruikelijke activiteiten  als de toertochten, de Limburgs Mooiste fietsbeurs, het gezellig horecaplein bij start en finish en de Limburgs Mooiste camping, zullen komend jaar enkele jubileum activiteiten worden georganiseerd. Zo zal de vrijdagavond feestelijk worden aangekleed met een verassende en sportieve site-event waar iedere fietsersrecreant aan kan deelnemen.
Houd onze site/facebook en nieuwsbrieven in de gaten. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes rond "Limburgs Mooiste 25 jaar"!!

Uitgedeeld op de serviceposten.......

Uitgedeeld op de serviceposten: 19.000 bananen, 19.000 sinaasappels, 19.000 krentenbollen, 30.000 boterkoekjes, 28.000 Snelle Jelle's, 5.000 losse plakken peperkoek (MTB). Ruim duizenden liters sportdrank in Gulpen en Vaals door sportvoedingwebshop.com en icetea op MTB posten. Over bleven 954 kg bananen en 1.605 kg sinaasappels. Deze geschonken aan het Atrium Ziekenhuis in Heerlen en kregen daar een goede bestemming.

Schoon evenement.

Flexpoint Limburgs Mooiste heeft een zeer goede reputatie opgebouwd daar waar het gaat om de zorg voor het milieu en het voorkomen van zwerfafval. Dat kan alleen met hulp van alle deelnemers. Wij vertrouwen ook dit jaar weer op jullie medewerking. Dus: afval in de afvalbak! Zie op onze site het filmpje dat "Nederland Schoon" bij FLM maakte.

start inschrijvingen op 1 januari

Limburgs Mooiste vindt elk jaar plaats tijdens het eerste weekeinde na Pinksteren. In 2016 is dat vrijdag 20 en zaterdag 21 mei. De toertochten worden gereden op zaterdag 21 mei. De voorinschrijving start op 1 januari a.s. Er zijn 12.000 kaarten beschikbaar in de voorinschrijving, 3000 kaarten worden gereserveerd voor de dag inschrijving. Per route laten wij maximaal 2000 deelnemers toe.

een nieuwe route toegevoegd

In 2016 voegen wij één afstand toe aan de routes voor racefiets: een lichtblauwe lus, 52 km over een vrij vlak parcours. Dat brengt het totaal van de race-toertochten op 8, allemaal nieuw, zeer verkeersluw en uitdagend. Het schema voor mountainbike blijft ongewijzigd : 45, 70 en 110 km met de mogelijkheid via afkortingen ook tussenliggende afstanden te kiezen. De familietocht is 35 km lang, maar ook hier zijn afkortingen mogelijk.

routes op de site

De (voorlopige) racefiets routes 2016, zoals die bij de vergunning aanvraag is verstuurd, staan al op de site! Compleet met hellingprofiel, hellingbeschrijvingen en foto’s. Dit laatste is nieuw! Ga naar routes en klik op de gewenste routekaart en hellingen en kies voor “groot formaat kaart” . Via een klik op de icoontjes ziet je informatie en foto’s over hellingen en buitenposten.

Limburgs Mooiste 25 jaar

In 2016 is het 25 jaar geleden dat de eerste Limburgs Mooiste van start ging. Dat laten wij niet ongemerkt voorbij gaan. Naast het reguliere programma zullen er een aantal (sportieve) site-events plaatsvinden waaraan ook jij deel kunt nemen. Om ruimte te maken voor dit programma is de Flexpoint Limburgs Mooiste Race op de vrijdagavond “gesneuveld”. In de komende nieuwsbrieven en op onze site volgt meer nieuws over de jubileumviering.
 <  De allereerste Limburgs Mooiste in 1992


afscheid van Flexpoint

Na 6 jaar nemen wij afscheid van Flexpoint als naamsponsor. Vanaf 2010 heeft het uitzendbureau, met een groot hart voor de wielersport, ons financieel en met raad en daad bijgestaan, zodat wij nog meer kwaliteit aan het evenement konden toevoegen. Wij danken Nic, Marcel, Erwin en Luc, inclusief hun enthousiaste medewerkers, voor de geweldige steun die wij van hen ontvingen. Binnenkort zullen wij de nieuwe naamsponsor bekend maken.

Limburgs Mooiste Fietsbeurs

Ook in 2016 zal op het event terrein, het Schouwburgplein in Heerlen, een open-air fietsbeurs worden ingericht waar alle topmerken hun nieuwste producten aan de fietsliefhebber kunnen tonen. Het contract met Stichting Cycling Events, die een aantal jaren voor de uitvoering zorgde, is niet verlengd. Wij danken Beate voor haar tomeloze inzet die de beurs tot een succes heeft gemaakt. Standhouders kunnen zich nu aanmelden of informatie inwinnen via fietsbeurs@limburgsmooiste.nl

uitverkoop wielerkleding 2015

Restanten van de Limburgs Mooiste wielerkleding 2015 gaan in de uitverkoop. Wil je voordelig een Limburgs Mooiste shirt of broek of andere accessoires van top kwaliteit (Bioracer) dan is dit je kans. Begin 2016 presenteren wij de nieuwe kledinglijn . Met bijzondere aandacht voor de jubileum editie. Ontwerper Rob Cuijpers heeft een schitterend design gepresenteerd dat wij nog even geheim houden.

LM vrouwvriendelijk

Steeds meer vrouwen stappen op de fiets, ook bij Limburgs Mooiste. Vorig jaar was maar liefst 13% van de deelnemers een vrouw. En dat is een fantastische ontwikkeling! Reden waarom de organisatie besloten heeft meer aandacht te schenken aan een vrouwvriendelijk evenement. Zo komen er, bij de start en op de buitenposten, toiletten gereserveerd voor vrouwen, zullen vrouwen apart kunnen douchen en zal speciale aandacht worden besteed aan de dames wielerkleding. Heb jij goede ideeën om het evenement nog vrouwvriendelijker te maken? Mail dan naar: info@limburgsmooiste.nl 

uitslag enquête

Er is weer massaal gereageerd op ons klanttevredenheidsonderzoek. Ieder jaar weer een leerproces voor de organisatie. Ook dit jaar, bij het in gebruik nemen van de nieuwe start- en finishlocatie in het centrum van Heerlen, werden een paar van onze eigen bevindingen in de enquête bevestigd. Daarbij sprong de filevorming bij start en finish er in negatieve zin uit. Organisatorische foutjes die wij gaan herstellen zodat die in 2016 niet meer zullen voorkomen.

LM Noord ?

Al enkele jaren werk de organisatie aan een nieuw evenement: Limburgs Mooiste Noord. Het ziet er nu naar uit dat met medewerking van Noord-Limburgse organisaties en gemeenten op 10 september 2016 de eerste editie van dit evenement van start zal gaan. Het worden toertochten voor racefiets en mountainbike door prachtige natuurgebieden en over de oevers van de Maas tussen Venlo en Nijmegen. Wij houden je via diverse kanalen op de hoogte met meer Limburgs Mooiste Noord nieuws.
Twitterfeed #FLM15

 • ID kaart gevonden. afgegeven bij de INFO-stand! #FLM15
  30 mei 2015, om 09:34 uur
 • Mattijs Smit schreef:
  Iedereen mocht op de foto met de rondemiss. Dat wilde ik natuurlijk ook. #limburgsmooiste @L1 http://t.co/P93wfNHRbA
  30 mei 2015, om 09:29 uur
 • Wist u dat... dit alweer de 24e editie van LimburgsMooiste is en er nog altijd mensen van het eerste uur in de organisatie zitten? #FLM15
  30 mei 2015, om 09:26 uur
 • RT @LimburgsMooiste: Strak blauwe lucht, wat willen we nog meer! #FLM15
  30 mei 2015, om 09:25 uur
 • Jiry Funke schreef:
  Op weg naar Heerlen voor de start van Limburgs Mooiste. Mijn eerste koers ooit #limburgsmooiste #mooisteprovincie http://t.co/xUG24Ta9cz
  30 mei 2015, om 09:20 uur
 • iSkate schreef:
  RT @dianevalkenburg: Ik ben klaar voor de gele lus. En mijn fiets ook! Dank @martinvdwel! #LimburgsMooiste #135km met de @iskaters! http://…
  30 mei 2015, om 09:13 uur
 • Erik Koppe schreef:
  RT @LimburgsMooiste: Strak blauwe lucht, wat willen we nog meer! #FLM15
  30 mei 2015, om 09:12 uur
 • Ik ben klaar voor de gele lus. En mijn fiets ook! Dank @martinvdwel! #LimburgsMooiste #135km met de @iskaters! http://t.co/vBfwCfPfAZ
  30 mei 2015, om 09:12 uur
 • Erik Koppe schreef:
  RT @L1Benneker: Sportieve werknemers bij #L1. Vandaag fietst een team Flexpoint Limburgs Mooiste. #FLM15 http://t.co/I3M2ZbZ5ST
  30 mei 2015, om 09:12 uur
Twitter  Facebook
Nieuwsbriefnieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en meld je aan voor onze nieuwsbrief.