De 24ste editie van Flexpoint Limburgs Mooiste

De 24ste editie van FLM is weer achter de rug. Het aantal deelnemers was 13973, waarvan ongeveer 19% MTB.
400 deelnemers hebben de familietocht, die dit jaar in het teken van het Jaar van de Mijnen was georganiseerd, gefietst. Het aantal dames op de fiets steeg ook dit jaar weer: ruim 13%. Opvallend was de ruime toename van het aantal (bedrijven)teams.
Samen hebben alle deelnemers 1,8 miljoen km. gefietst. Dat is ruim 45 keer de aardbol rond. Samen 20 miljoen hoogtremeters = 20.000 keer de Alp d'Huez op!


Nieuwe start/finish locatie

De nieuwe start/finishlocatie voldeed prima. Met een paar ingrepen (leermomenten van dit jaar) zal het schouwburgplein in 2016 nog beter functioneren. Datzelfde geldt voor de camping. Zo zal o.a. de douchecapaciteit en sanitiare worden opgevoerd. Wij luisteren graag naar uw op- en aanmerkingen om het evenement ieder jaar weer te verbeteren. Zie het volgende nieuwsbericht en vul de enquete van 2015 in!

Uitgedeeld op de serviceposten.......

Uitgedeeld op de serviceposten: 19.000 bananen, 19.000 sinaasappels, 19.000 krentenbollen, 30.000 boterkoekjes, 28.000 Snelle Jelle's, 5.000 losse plakken peperkoek (MTB). Ruim duizenden liters sportdrank in Gulpen en Vaals door sportvoedingwebshop.com en icetea op MTB posten. Over bleven 954 kg bananen en 1.605 kg sinaasappels. Deze geschonken aan het Atrium Ziekenhuis in Heerlen en kregen daar een goede bestemming.

Klantteverdenheidsonderzoek 2015

Je kunt ons helpen om enkele plooitjes in 2016 glad te strijken en om de dingen die goed gaan zo te houden. Vul daarom de enquête van 2015 in. Zo weten wij wat jullie van FLM '15 vonden en kunnen wij deze belangrijke punten meenemen in onze evaluatie. Alvast dank voor uw moeite! Klik hier om direxct de enquete (max. 10 min.) in te vullen.

Speldje gemist?

Speldje gemist? Laat het ons weten! Voor € 5,- verzend en administratiekosten sturen wij, zolang de voorraad strekt, het speldje op. Mensen die bij de finish hun startlabel hebben ingeleverd, omdat sommige speldjes op waren, betalen deze prijs uiteraard niet. Zij krijgen of hebben reeds de herinnering gratis thuisgestuurd. Maar eerst moet de nabestelling van deze speldjes arriveren.
Wil jij alsnog deze mooie herinnering aan FLM '15 thuis hebben? Mail dan nu uw gegevens (startnummer en postcode/huisnummer) naar shop@limburgsmooiste.nl (gebruik deze link!)

Deel met ons uw mooie/leuke foto!

Regelmatig krijgen wij van deelnemers/bezoekers/supporters leuke foto's toegestuurd. Heb jij een leuke foto tijdens jouw deelname aan FLM '15 gemaakt? Deel deze met ons en mail die naar info@limburgsmooiste.nl en wellicht gaan wij jouw foto delen op onze facebookpagina of zelfs in één van onze nieuwsbrieven. Zie als voorbeeld deze foto van Rob Bohte waarop je ziet dat wij zelfs de dreigende wolken boven het Heuvelland zaterdag in toom hebben weten te houden......

Volgende jaar is het jubileumfeest voor FLM!

De jubileumeditie van Limburgs Mooiste (de 25ste) zal plaats vinden op 20 en 21 mei 2016. De toertochten worden gereden op zaterdag 21 mei, de eerste zaterdag na Pinksteren. De inschrijving start op 1 januari 2016.
Deze jubileum editie vraagt om een feestje! Dat gaan wij er zeker van maken. Dit jaar was de stemming op het horecaplein al uitgelaten. DJ Wim Frijns bouwde na de live TV uitzending een echt feestje. Met dansende deelnemers en polonaises op het podium. “Laat die DJ het volgend jaar weer terugkomen” was een veelgehoorde kreet bij de reacties.

Wielrenblad is voor ALLE fietsers

Wielrenblad is er voor alle fietsers. Van de zondagochtend fietser tot de winnaar van de Flexpoint Limburgs Mooiste Race. Een team van schrijvende fietsers gaat op zoek naar het andere verhaal achter bijzondere toertochten en klassiekers. Geniet van afwisselende en inspirerende verhalen voor een optimale voorbereiding op jouw mooiste tocht.
Word nu abonnee van Wielrenblad en profiteer van onze welkomstacties. De digitale uitgaven van Wielrenblad zijn bovendien gratis te lezen lezen voor abonnees in de Soul Kiosk App.

Schoon evenement.

Flexpoint Limburgs Mooiste heeft een zeer goede reputatie opgebouwd daar waar het gaat om de zorg voor het milieu en het voorkomen van zwerfafval. Dat kan alleen met hulp van alle deelnemers. Wij vertrouwen ook dit jaar weer op jullie medewerking. Dus: afval in de afvalbak! Zie op onze site het filmpje dat "Nederland Schoon" bij FLM maakte.

Gulpener biertje bij de finish

Deze week heeft de organisatie het sponsor contract met Gulpener Bierbrouwerij met drie jaar verlengd. Dit betekent dat FLM in ieder geval tot en met 2017 de deelnemers weer dat heerlijke Gulpener biertje bij de finish aan kan bieden. Dit is een van de items die bij de toertochten het meest wordt gewaardeerd. Lees verder om te weten waarom Gulpener zo goed bij Flexpoint Limburgs Mooiste past.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Op onze website is een pagina toegevoegd waarop de antwoorden te vinden zijn op veel gestelde vragen. Aan de rechterzijde van de blauwe balk bovenaan de homepage vind je het blokje FAQ (Frequently Asked Questions) . Met één klik ben je dicht bij het antwoord van jouw vraag.

Respect voor de boeren.

Bedenk dat wij het prachtige landschap waar wij door gaan rijden voor een groot deel te danken hebben aan de boeren. Zij bewerken het land, maaien de weiden en geven ons zo al dat mooie groen en geel. Heb daarom respect voor hun werk en geef ze de ruimte! Want juist in deze tijd trekken ze er met hun zware machines op uit om te zaaien en maaien.

Torq sportvoeding

TORQ biedt sportvoeding voor de duursporter. Het is het enige merk dat uit 100% natuurlijke ingrediënten bestaat en vrij is van kunstmatige toevoegingen. Waar mogelijk maakt TORQ gebruik van Fairtrade grondstoffen.

De FLM Race voor elite renners

De FLM Race was na een maand al met 198 elite renners volgeboekt. Er is zelfs een reservelijst.
De start (17.30 uur) en finish is op vrijdag 29 mei bij de Schouwburg in Heerlen. De Oude Huls (Simpelveld), Korenweg (Voerendaal) en de Daelseweg (Ubachsberg) zijn opgenomen in het 22 km lange parcours dat 7 keer wordt afgelegd.
< Harry Sweering uit Sneek was in 2014 de winnaar.

De Euregio in je broekzak.

Het plannen van jouw dag(en) in onze regio was nog nooit zo eenvoudig!
Alle activiteiten, hotspots en bezienswaardigheden van de Euregio passen nu namelijk zo in je broekzak met de gratis Look2go app. Altijd up-to-date, locatie gebaseerde navigatie en nog veel meer.
Download de App nu via de App Store.

Winkelen in Heerlen.

Heerlen is van oudsher een koopstad. Het centrum van Parkstad heeft een groot winkelaanbod met voor ieder wat wils; inclusief de twee overdekte winkelcentra ’t Loon en CorioCenter. Daarnaast de winkelstraten, marktjes met terrassen en de grootste woonboulevard met 120.000 m2 aan woonspeciaalzaken waaronder Ikea. Om de hoek ligt een indrukwekkende autoboulevard. Keuze genoeg!
Twitterfeed #FLM15

 • ID kaart gevonden. afgegeven bij de INFO-stand! #FLM15
  30 mei 2015, om 09:34 uur
 • Mattijs Smit schreef:
  Iedereen mocht op de foto met de rondemiss. Dat wilde ik natuurlijk ook. #limburgsmooiste @L1 http://t.co/P93wfNHRbA
  30 mei 2015, om 09:29 uur
 • Wist u dat... dit alweer de 24e editie van LimburgsMooiste is en er nog altijd mensen van het eerste uur in de organisatie zitten? #FLM15
  30 mei 2015, om 09:26 uur
 • RT @LimburgsMooiste: Strak blauwe lucht, wat willen we nog meer! #FLM15
  30 mei 2015, om 09:25 uur
 • Jiry Funke schreef:
  Op weg naar Heerlen voor de start van Limburgs Mooiste. Mijn eerste koers ooit #limburgsmooiste #mooisteprovincie http://t.co/xUG24Ta9cz
  30 mei 2015, om 09:20 uur
 • iSkate schreef:
  RT @dianevalkenburg: Ik ben klaar voor de gele lus. En mijn fiets ook! Dank @martinvdwel! #LimburgsMooiste #135km met de @iskaters! http://…
  30 mei 2015, om 09:13 uur
 • Erik Koppe schreef:
  RT @LimburgsMooiste: Strak blauwe lucht, wat willen we nog meer! #FLM15
  30 mei 2015, om 09:12 uur
 • Ik ben klaar voor de gele lus. En mijn fiets ook! Dank @martinvdwel! #LimburgsMooiste #135km met de @iskaters! http://t.co/vBfwCfPfAZ
  30 mei 2015, om 09:12 uur
 • Erik Koppe schreef:
  RT @L1Benneker: Sportieve werknemers bij #L1. Vandaag fietst een team Flexpoint Limburgs Mooiste. #FLM15 http://t.co/I3M2ZbZ5ST
  30 mei 2015, om 09:12 uur
Twitter  Facebook
Nieuwsbriefnieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en meld je aan voor onze nieuwsbrief.